post

MENU:

ZUPY:

  • -Zupa botwinkowa z koperkiem i kwaśną śmietaną 1litr 40zł
  • -Żurek staropolski z białą kiełbaską 1litr 45zł

WĘDLINY WĘDZONE:

  • -Baleron 0,5 kg 45zł
  • -Szynka 0.5 kg 50zł
  • -Polędwiczka wieprzowa 0.5 kg 58zł

WĘDLINY I PASZTETY PIECZONE:

  • -Boczek rolowany z czosnkiem niedźwiedzim 0.5kg 42zł
  • -Parzona biała kiełbasa własnego wyrobu 0.5kg 50zł
  • -Pasztet z gęsi, z bakaliami 0.5 kg 45zł

PRZYSTAWKI:

  • -Schab po warszawsku z musem chrzanowo- jajecznym 0,5kg 55zł
  • -Terina drobiowa nadziewana bakaliami, serem pleśniowym, podana na leśnej borówce 0,5kg 45zł
  • -Indyk pieczony z winogronami w galarecie malaga 0,5kg 50zł
  • -Rolada z pieczonego łososia faszerowana morelami, chili, kolendrą, podana na musie serowym 0,5kg 85zł
  • -Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i serkiem chrzanowo- cytrynowym 0.5kg 60zł
  • -Rolowany schab wieprzowy z białą kiełbasą, kiszonym ogórkiem i duszoną cebulką 0.5kg 55zł
  • -Krokiety mięsne 1szt 9zł
  • -Śledź po kaszubsku 0,5kg 45zł
  • -Ćwikła 150ml 6zł
  • -Chrzan śmietanowy 150ml 6zł
  • -Sos tatarski 150ml 6zł

SAŁATKI:

  • -Sałatka jarzynowa z majonezowym sosem0,5kg 28zł
  • -Sałatka ziemniaczana z gorczycą, kaparami, pieczoną białą kiełbasą i szczypiorkiem 0,5kg 35zł
  • -Gruszki zapiekane z bakaliami, serem pleśniowym i orzechami 2połówki 28zł

MIĘSA I DODOATKI:

  • -Konfitowana kacza noga z sosem pomarańczowym (180-200 g) 1 porcja 48zł
  • -Udźce z indyka, z winnym sosem żurawinowym (160-180 g) 1 porcja 35zł
  • -Polędwiczki wieprzowe w sosie z pieczonego czosnku (160-180 g) 1 porcja 39zł
  • -Duszona karkówka w sosie chrzanowym (160-180 g) 35zł
  • -Połówka kurczaka faszerowanego podrobami, chałką w sosie własnym (600-700 g) 1szt 59zł
  • -Kopytka 1kg 40zł
  • -Ziemniaki pieczone w mundurkach 1kg 25zł
  • -Buraki zasmażane 1 kg 35zł
  • -Młoda gotowana kapusta 1kg 38zł

CIASTA:

  • -Sernik krakowski na kruchym spodzie z cukrem pudrem (bez rodzynek) 1kg 75zl
  • -Rolada makowa z bakaliami i lukrem (ok. 1kg) 1szt 80zł
  • -Babka piaskowa z bakaliami i lukrem (ok. 600g) 1szt 70zł
  • -Blok czekoladowy z bakaliami 1kg 120zł
  • -Sernik z białą czekoladą (ok. 12 porcji) 1szt 160zł
  • -Mazurek wielkanocny (ok. 400 g) 1szt 60zł
  • -Sernik baskijski z polewą karmelową (ok. 12 porcji) 1szt 140zł
  • -Jabłecznik 1kg 70zł

ZAMÓWIENIA NALEŻY  KIEROWAĆ:

– restauracja@zaglobianka.pl lub 22 774 83 24

– karczma@cichawodanieporet.pl lub 662 226 335

Zamówienia przyjmowane są do 02.04 (niedziela)

ODBIÓR ZAMÓWIEŃ:

08.04 / sobota / w godzinach 12:00-15:00 / Karczma Cicha Woda ul. Zegrzyńska10a, Nieporęt