
MENU:
ZUPY:
- -Zupa botwinkowa z koperkiem i kwaśną śmietaną 1litr 40zł
- -Żurek staropolski z białą kiełbaską 1litr 45zł
WĘDLINY WĘDZONE:
- -Baleron 0,5 kg 45zł
- -Szynka 0.5 kg 50zł
- -Polędwiczka wieprzowa 0.5 kg 58zł
WĘDLINY I PASZTETY PIECZONE:
- -Boczek rolowany z czosnkiem niedźwiedzim 0.5kg 42zł
- -Parzona biała kiełbasa własnego wyrobu 0.5kg 50zł
- -Pasztet z gęsi, z bakaliami 0.5 kg 45zł
PRZYSTAWKI:
- -Schab po warszawsku z musem chrzanowo- jajecznym 0,5kg 55zł
- -Terina drobiowa nadziewana bakaliami, serem pleśniowym, podana na leśnej borówce 0,5kg 45zł
- -Indyk pieczony z winogronami w galarecie malaga 0,5kg 50zł
- -Rolada z pieczonego łososia faszerowana morelami, chili, kolendrą, podana na musie serowym 0,5kg 85zł
- -Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i serkiem chrzanowo- cytrynowym 0.5kg 60zł
- -Rolowany schab wieprzowy z białą kiełbasą, kiszonym ogórkiem i duszoną cebulką 0.5kg 55zł
- -Krokiety mięsne 1szt 9zł
- -Śledź po kaszubsku 0,5kg 45zł
- -Ćwikła 150ml 6zł
- -Chrzan śmietanowy 150ml 6zł
- -Sos tatarski 150ml 6zł
SAŁATKI:
- -Sałatka jarzynowa z majonezowym sosem0,5kg 28zł
- -Sałatka ziemniaczana z gorczycą, kaparami, pieczoną białą kiełbasą i szczypiorkiem 0,5kg 35zł
- -Gruszki zapiekane z bakaliami, serem pleśniowym i orzechami 2połówki 28zł
MIĘSA I DODOATKI:
- -Konfitowana kacza noga z sosem pomarańczowym (180-200 g) 1 porcja 48zł
- -Udźce z indyka, z winnym sosem żurawinowym (160-180 g) 1 porcja 35zł
- -Polędwiczki wieprzowe w sosie z pieczonego czosnku (160-180 g) 1 porcja 39zł
- -Duszona karkówka w sosie chrzanowym (160-180 g) 35zł
- -Połówka kurczaka faszerowanego podrobami, chałką w sosie własnym (600-700 g) 1szt 59zł
- -Kopytka 1kg 40zł
- -Ziemniaki pieczone w mundurkach 1kg 25zł
- -Buraki zasmażane 1 kg 35zł
- -Młoda gotowana kapusta 1kg 38zł
CIASTA:
- -Sernik krakowski na kruchym spodzie z cukrem pudrem (bez rodzynek) 1kg 75zl
- -Rolada makowa z bakaliami i lukrem (ok. 1kg) 1szt 80zł
- -Babka piaskowa z bakaliami i lukrem (ok. 600g) 1szt 70zł
- -Blok czekoladowy z bakaliami 1kg 120zł
- -Sernik z białą czekoladą (ok. 12 porcji) 1szt 160zł
- -Mazurek wielkanocny (ok. 400 g) 1szt 60zł
- -Sernik baskijski z polewą karmelową (ok. 12 porcji) 1szt 140zł
- -Jabłecznik 1kg 70zł
ZAMÓWIENIA NALEŻY KIEROWAĆ:
– restauracja@zaglobianka.pl lub 22 774 83 24
– karczma@cichawodanieporet.pl lub 662 226 335
Zamówienia przyjmowane są do 02.04 (niedziela)
ODBIÓR ZAMÓWIEŃ:
08.04 / sobota / w godzinach 12:00-15:00 / Karczma Cicha Woda ul. Zegrzyńska10a, Nieporęt